Редактор: Александър Дечевe-mail: [email protected]Експертът по политически комуникации Иво Инджов направи обстоен анализ

...
Редактор: Александър Дечевe-mail: alexander_dechev_petel.bg@abv.bgЕкспертът по политически комуникации Иво Инджов направи обстоен анализ
Коментари Харесай

Експерт: Цветанов бе лошото ченге в спора ГЕРБ-Радев. Парламентът е декор за предварително взети решения

Редактор: Александър Дечев

e-mail: [email protected]

Експертът по политически връзки Иво Инджов направи обширен разбор на връзките на премиера Бойко Борисов и президента Румен Радев в предаването " 7/8 ТВ.

" Кризата от ковид се отрази върху целия свят, освен върху България. Изпълнителната власт, водена от премиера имаше тежката дума. Опозицията поддържаше ограниченията, най-малко в първия стадий на рецесията, имам поради здравословните. След това стартира страхливо да подлага на критика социално-икономическите ограничения. Но като цяло опозицията не съумя да се нарежда като един необорим критик на държавното управление. И тъкмо в този миг президентът стартира да прави това, което прави през последните две години - да подлага на критика аргументирано ГЕРБ. Така че неналичието на мощна партийна съпротива трансформира Радев в единствената съпротива. Напълно обикновено в изискванията на рецесия да има и някакъв политически спор ", сподели Инджов.
" Ако ръководещите получиха необятна социална поддръжка за здравните и противоепидемичните ограничения, в областта на социално-икономическите ограничения търпят сериозна рецензия. И президентът много аргументирано уточни слабите страни в тези ограничения - че те са ориентирани главно към поддържане на финансовата непоклатимост, в доста по-малка степен в поддръжка на бизнеса и епизодично и единично в поддръжка на жители, останали  без работа, с ниски приходи, обществено слаби. Тоест, обърнати са целите на обществото в тези ограничения. Не че ги няма, не че липсват, само че са доста безредни, не са разчетени във времето и най-много да не се унищожи прословутата българска финансова непоклатимост ", добави анализаторът.

" Доста дълго време в този спор Борисов имаше поддръжка в лицето на Цветан Цветанов, който беше фронтменът на офанзивите против Радев. Той играеше ролята на неприятното ченге, а Борисов - на положителното. Сега обаче след 2,5 месеца изключително състояние Борисов, който еднолично взима доста от решенията, се усеща обиден от рецензиите на президента. Неговото самолюбие е засегнато. Не би трябвало да е по този начин. Те не са лични рецензии против него, а против един жанр на ръководство и управление, който първоначално вдъхна кураж на българите, само че по-късно стартира да ги плаши и да провокира доста въпросителни у тях ", счита Инджов.

 

" В България имаме една власт, в която доста от решенията се взимат еднолично. Парламентът се е трансформирал в фон за авансово взети решения и по тази причина му е толкоз невисок рейтинга. Така че рецензиите на президента, които по принцип са обосновани, се възприемат от Борисов в персонално качество. Интересно е какво ще стане оттук насетне. Колкото по-невидима е Българска социалистическа партия и колкото продължава да се занимава със личните си проблеми, толкоз повече ще нараства ролята на президента като институционална съпротива. Някои анализатори са на мнение, че президента би трябвало да бъде обединител на нацията и няма право да се намесва в политически разногласия. Напротив, той не е превишил пълномощията си. Той е президентът, наложил най-вече пъти несъгласие на закони на ръководещите. Той обаче би трябвало да бъде по-ясен в това, което предлага. Какви други възможности за обществото вижда той. Защото другояче излиза, че подлага на критика, споделя неща, които сериозните медии го споделят в доста по-остър звук, и не желае да направи решителната крачка. Не бих споделил, че тя би трябвало да е политически план. Решителната крачка е да покаже коя е неговата визия за България - дали " България 2030 ", визия за идващите 10 години с 4-5 целта, по които да стартира публични полемики. Той няма сега обстановка да прави политически план, а и нямам доверие, че той мисли съществено в тази посока. Макар че неговата политическа интензивност ще нараства и той ще бъде един доста значим център в политическия развой ", съобщи още той.

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР